Ovnstegt rødspætte med bog og ramsløg

Du skal bruge:

100 personer

65 rødspættefileter, flåede
3 dl olivenolie
3 liter hvidvin
4,8 kg bog (el. mandler), finthakket
1,6 kg pastacienødder, finthakket
800 g smør
4 liter ramsløg (findes evt. i naturen), fintsnittet

Tilbehør:
nye kartofler

Sådan gør du

  • Hæld olivenolie og hvidvin i gastrobakker, og læg rødspætterne heri.
  • Drys bog og pistacienødder over fiskene, og fordel smørret ovenpå.
  • Bag i en 200 grader varm ovn.
  • Drys ramsløg omkring rødspætterne, når de har bagt i 10 minutter, og bag i yderligere 10 minutter. 

 

Servér rødspætterne med nye kartofler. 

 

Opskriften er udarbejdet af Rasmus Petersen, Windsor Fisk, Frederiksberg

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28