Ovnstegte rødspætter med karry og mangochutney

Du skal bruge:

100 personer

8 kg rødspættefileter
8 kg rød peberfrugt, brede både
rapsolie
1,5 kg æble, groft revet
1,5 kg løg, groft revet
5 spsk karry
2,5 dl hvedemel
8 l bouillon
salt og peber

Tilbehør
kogte ris
mangochutney

Sådan gør du

  • Kom peberfrugterne i gastrobakker, og vend dem med lidt olie, salt og peber. 
  • Bag dem i 15 minutter ved 225 grader. 
  • Læg rødspættefileterne i gastrobakker med bagepapir.
  • Pensl fileterne med olie, og krydr med salt og peber. 
  • Bag dem i 8-10 minutter ved 225 grader.
  • Varm olie op i en gryde, og svits æbler og løg her i.
  • Tilsæt karry og mel, og svits endnu et øjeblik.
  • Tilsæt bouillon, og lad saucen koge 10 minutter.
  • Blend saucen, og smag til med salt.


Server rødspætterne med karrysauce, kogte ris og mangochutney.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28