Ovnstegte sild med æblesirup

Du skal bruge:

50 personer

5 kg sildefilet, renset
max. 50 g salt, groft
peber
500 g dild
375 g pinjekerner el. mandler, hakkede
300 g rugmel
175 g oliven- el. rapsolie

Æblesirup:
5 l æblemost
2 dl æble- el. hvidvinseddike
350 g rørsukker
1,5 kg rødløg, både
2,5 kg æble, både
3,7 kg savoykål, fintsnittet
max. 50 g salt, groft
peber

Tilbehør:
kartofler, kogt

Sådan gør du

  • Krydr sildefileterne med salt og peber.
  • Fordel dild og pinjekerner i fileterne, og luk dem sammen.
  • Læg fileterne i smurte gastrobakker, drys rugmel over, og dryp med olie.
  • Bag fileterne i ovnen ved 200 grader.
  • Kog æblemost, eddike og sukker ind til det halve.
  • Kom løg, æble og kål i siruppen, og lad det koge i 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

 

Servér æblesiruppen til sildene sammen med kogte kartofler.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28