Panerede rødspættefileter med remoulade

Du skal bruge:

50 personer

Fisk:
6 kg rødspættefilet, renset
1 kg rasp
max. 50 g salt, groft
peber
6 dl hele æg
5,5 dl olie til stegning

Kartofler:
10 kg kartofler, grove skiver el. både
2 spsk olie
max. 50 g salt, groft

Remouladesauce:
1,8 kg pickles
2,5 l skyr el. andet surmælksprodukt med max. 0,7% fedt
3 spsk karry
max. 10 g salt, groft
peber

Tilbehør:
3,5 kg gulerødder, stave
3,75 kg agurk, stave
3 kg æbler, både

Sådan gør du

Kartofler:

  • Vend kartoflerne med olie og salt.
  • Bag dem sprøde i ovnen ved ca. 200 grader.

 

Remouladesauce:

  • Blend pickles til en jævn masse.
  • Rør den sammen med skyr, og smag til med karry, salt og peber.
  • Opbevar remouladesaucen på køl, til den skal serveres.

 

Fisk:

  • Bland rasp, salt og peber.
  • Panér fisken i æg og raspblandingen, og steg den i olie.

 

Servér de panerede rødspættefileter med ovnbagte kartofler, remouladesauce samt rå gulerod, agurk og æble.

 

Tip: I stedet for rasp kan fisken paneres i grahamsmel. Erstat evt. 1,5 dl af olien til stegning med smør.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28