1,875 kg røget laks, strimler 3 kg fuldkornspasta 6,25 kg broccoli 3,5 kg porre, ringe 5,6 dl citronsaft 300 g olivenolie el. koldpresset rapsolie max. 50 g salt, groft peber 2,5 kg mandler, hakket (evt. tørristede)
Sådan gør du
Kog pastaen uden salt, kog broccoli og porre al dente.
Afdryp pasta og grøntsager.
Pisk citronsaft og olie sammen, og smag til med salt og peber.
Vend pasta og grøntsager i marinaden.
Anret laksestrimlerne oven på pastaen, og drys med mandler.
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.
I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...