Pitabrød med sprød, krydret rødspætte

Du skal bruge:

100 personer

8 kg rødspættefilet, strimlet
3 l letmælksyoghurt
2,5 spsk paprika
2,5 spsk karry
2 spsk rasp
rapsolie
salt og peber

Blandet salat:
icebergsalat, strimlet
agurk, små tern
tomat, små tern
løg, små tern

Tilbehør:
100 stk. grove pitabrød

Sådan gør du

  • Rør yoghurten med salt og peber.
  • Bland paprika, karry, rasp og salt sammen.
  • Vend rødspættestrimlerne i krydderiblandingen.
  • Steg fisken i olien i 1-2 minutter.
  • Vend af og til fisken, så den bliver stegt på alle sider.
  • Varm pitabrødene, og servér sammen med salat, yoghurt og fisk i skåle på buffeten, så man selv kan fylde sit pitabrød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28