Pocheret torsk med æggetopping og rødbedecreme

Du skal bruge:

50 personer

Fisk:
2,5 kg torskefilet, stykker á 50 g

Citronsalt:
500 g flagesalt (havsalt)
5 citroner, fintrevet skal

Æggetopping:
10 hårdkogte æg, finthakket
200 g kapers
200 g rødløg, finthakket
100 g peberrod, høvlet
1 bdt. persille, hakket

Kold rødbedecreme:
750 g rødbeder, grove stykker
4 dl mørk balsamico
0,75 dl lys sirup
1 fed hvidløg
7 kviste timian
salt og peber
5 dl mayonnaise
5 dl drænet yoghurt 2 %
evt. citronsaft

Sådan gør du

Citronsalt:

  • Vend salt og citron sammen, og lad blandingen trække i ca. 1 døgn inden brug.

Pocheret torsk:

  • Krydr torskestykkerne med citronsalt efter smag.
  • Fordel torsken på gastrobakker, læg film over, og damp i ovnen ved 50 grader i ca. 40 minutter.

Æggetopping:

  • Vend alle ingredienserne let sammen.

Rødbedecreme:

  • Læg rødbederne i en gastrobakke.
  • Fordel balsamicoeddike, sirup, hvidløg og timian over, krydr med salt og peber, og læg låg på.
  • Bag rødbederne ved 160 grader i ca. 1 time, eller til de er møre.
  • Pil hvidløg og timiankviste fra, og blend resten fint.
  • Lad rødbedepuréen køle af, og rør den herefter sammen med mayonnaise og yoghurt.
  • Smag evt. til med lidt citronsaft.

 

Anret torsken på fade med rødbedecreme i bunden og topping ovenpå.

 

Tak til teamet på Vestas for lån af opskriften.
Foto: Søren Gammelmark.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28