Risotto med ising og asparges

Du skal bruge:

100 personer

8 kg isingfilet, tykke strimer
8,5 kg grønne asparges
1,5 kg løg, finthakket
olivenolie
5 kg risottoris
1,5 l hvidvin
5 l grøntsagsbouillon, varm
citron, revet skal
3 dl citronsaft, frisk
3 store bdt. purløg, hakket
2,5 dl citrontimian (el. alm. timian), hakket
salt og peber

Sådan gør du

  • Knæk enderne af aspargesene.
  • Skær derefter hovederne af aspargesen i 3 cm's længde, og skær resten i tynde skiver.
  • Damp aspargesene i kort tid i ovnen med lidt salt.
  • Svits løgene i olie i en stor gryde, uden at de tager farve.
  • Tilsæt ris, svits et øjeblik, og tilsæt vin.
  • Kog til væsken næsten er kogt væk.
  • Tilsæt varm bouillon, og kog risene under omrøring.
  • Tilsæt hele tiden mere bouillon, når risene er kogt næsten tørre.
  • Damp fisken med lidt salt i ovnen ved 78 grader i 5 minutter. 
  • Smag risottoen til med salt, peber, citronskal og citronsaft.
  • Spæd med væske fra asparges og fisk, til risottoen er cremet i konsistensen. 
  • Vend forsigtigt asparges og fisk med purløg, citrontimian og olivenolie.


Anret risottoen på fade, fordel asparges og fisk henover, og servér straks.

 

Tip: Du kan også anvende en tynd fiskefond til risottoen

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er stærkt buet og går over brystfinnen, men ellers følger dyrets midte. Ellers ligner isingen meget både rødspætte og skrubbe. Overfladen føles ru, fordi skællene har små randtakker. Øjensiden er ensfarvet brungrå til gulbrun afhængigt af levested. Blindsiden er hvid. Munden er forholdsvis lille. Isingen er den mindste af de almindelige fladfisk, man træffer i de danske farvande. Den bliver sjældent større end 35 cm og er i reglen langt mindre.

Levested:

Isingen lever på dybder fra 1...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28