Ristet laks med revet parmesan og rå blomkål

Du skal bruge:

10 personer

Revet parmesan og rå blomkål:
1,2 kg blomkål, små buketter
350 g kapers
2½ citron, revet skal og saft
peber
50 g parmesanost, revet

Fuldkornsris med mandler:
350 g fuldkornsris, koges uden salt efter anvisning på posen
2½ lime, revet skal og saft
2½ spsk frisk mynte, groft plukket
2½ spsk persille, groft plukket
1 chili, fint hakket
88 g mandler, ristet 4 min. og hakket
2 tsk groft salt
peber

Ristet laks:
1,2 kg laks i filet, delt i 4 lige store stykker
100 g rugmel
2 tsk smør og 2 tsk koldpresset raps-/olivenolie til stegning
2 tsk groft salt
peber

Sådan gør du

Revet parmesan og rå blomkål:

  • Bland blomkål, kapers og saft og skal af citron.
  • Smag til med peber, og vend til sidst reven parmesanost i.

 

Fuldkornsris med mandler:

  • Kom de kogte ris i en skål.
  • Tilsæt limeskal og -saft, mynte, persille, chili, mandler, og bland det nænsomt.
  • Smag til med groft salt og peber inden servering.

 

Ristet laks:

  • Vend laksestykkerne i rugmel.
  • Steg fisken af på begge sider i smør og olie, ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Krydr med groft salt og peber.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28