Rød skrubbesuppe

Du skal bruge:

100 personer

8 kg skrubbefileter, brede strimler
6 kg røde peberfrugter, store tern
salt og peber

Suppe:
1,25 kg løg, hakket
3,75 kg tomater, kvarte
3 l hvidvin
12 l fiskebouillon

Tilbehør:
groft brød el. flutes

Sådan gør du

  • Læg peberfrugterne i gastrobakker med skrubbefileterne ovenpå.
  • Krydr med salt og peber, og bag dem i ca. 15 minutter ved 150 grader.
  • Kog løg og tomater op med hvidvin og bouillon, og lad det koge i ca. 5 minutter.
  • Blend suppen.
  • Kom fisk og peberfrugt i suppen umiddelbart inden servering.


Servér suppen med brød til.

Tip: Suppen kan serveres med en topping af friteret persille, finthakket tomat og kapers.

 

Anden egnet fisk:
ising, rødspætte

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28