Rødspættefilet med persillesauce

Du skal bruge:

100 personer

Fisk mm.:
8 kg rødspættefilet
750 g rugmel

Persillesauce:
320 g smør
8 l mælk
280 g hvedemel
160 g persille, hakket

Tilbehør:
nye kartofler
dampet broccoli
citroner i både

Sådan gør du

Fisk:

  • Skyl rødspættefileterne i koldt vand, og vend dem i rugmel tilsat salt og peber.
  • Steg fiskefileterne i gyldent smør tilsat rapsolie, 3-4 minutter på hver side.

 

Persillesauce:

  • Kom smørret i en gryde sammen med halvdelen af mælken, og kop op.
  • Ryst en jævning af hvedemel og den resterende mælk, og tilsæt den under omrøring til den kogende mælk.
  • Kog saucen godt igennem under omrøring, og smag til med salt og peber.
  • Vend persillen i saucen lige inden servering.

 

Servér de lækre rødspættefileter med persillesauce, nye kartofler, dampet broccoli og citronbåde.

 

Tip: Prøv hel rødspætte! Steg dem i 5-6 minutter på hver side.

 

Anden egnet fisk:
ising, skrubbe

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28