Rødspætteruller med nødde-pesto

Du skal bruge:

100 personer

8 kg rødspættefileter
1,5 kg blandede nødder (f.eks. pinjekerner, mandler, paranødder), ristede
ca. 8 dl olivenolie
3 kg porre, fintsnittet
salt og peber

Tilbehør:
parmesan, revet
vilde ris, kogte

Sådan gør du

  • Blend nødderne med olivenolie til en pesto
  • Læg fileterne to og to i forlængelse af hinanden.
  • Smør nødde-pesto på, og rul fileterne sammen til ruller.
  • Stil rullerne på bagepapir i gastrobakker.
  • Drys med snittede porrer, salt og peber, og bag dem i ovnen i 15 minutter ved 225 grader.

 

Pynt rullerne med frisk parmesan, og servér dem med vilde ris.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28