Rødspætteruller med parmaskinke og vesterhavsost

Du skal bruge:

10 personer

1 kg rødspættefileter
30 skiver parmaskinke
125 g vesterhavsost
1,2 kg squash
1,2 kg svampe, markchampignon
3 løg
3 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
800 g cherrytomater
Salt og peber
2 citroner
1 bundt bredbladet persille


Sådan gør du

  • Vask squashen, rens svampene, og skær begge dele i grove stykker. Snit løget og hvidløget fint.

  • Læg fiskefileterne på et skærebræt, krydr med salt og peber, og rul dem sammen med parmaskinke og revet ost inden i.

  • Læg rullerne på en gastrobakke med bagepapir, og bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 6-7 minutter.

  • Steg de snittede grøntsager  i 3 spsk olie i ca. 3-4 minutter.

  • Vend cherrytomaterne deri og smag til med salt og peber.


Anret rødspætterullerne på et fad sammen med grøntsagerne, og drys med grofthakket persille.

Anden egnet fisk: Skærising, skrubbe eller ising.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28