Sild med æggesalat

Du skal bruge:

100 personer

Gammeldags modnede marinerede sild el. kryddersild (fx fra Lykkeberg)

1 l mayonnaise
1 l creme fraiche 18%
1 kg æbler, små tern
20 æg, hårdkogte og hakkede
1 kg løg, hakkede
5-7 spsk. karry
100-150 g sukker

Sådan gør du

  • Bland mayonnaise og creme fraiche.
  • Tilsæt karry indtil karrysmagen er tilpas.
  • Tilsæt sukker for at afrunde smagen – rør godt for at få sukkeret opløst.
  • Vend forsigtigt æbletern, hakkede løg og æg i.

 

Servér æggesalaten til de gammeldags modnede sild.

 

Tak til Lykkeberg for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28