Skindstegt multe med thaimarinade

Du skal bruge:

100 personer

8 kg multefilet med skind, mindre stykker
2 dl rapsolie
salt og peber
1,5 dl rørsukker
2 dl sojasauce
7,5 dl limesaft
65 g frisk ingefær, fintrevet
50 g hvidløg, finthakket
5 store bdt. forårsløg, tynde skiver
5 chili, tynde skiver
50 kaffir-limeblade
2 store bdt. frisk koriander

Sprød salat:
2 kg salat, fintskåret
3,5 kg tomater
5 dl peanuts, grofthakket

Sådan gør du

  • Skrab skællene af fisken med en gaffel, og skær små snit i skindet.
  • Steg multefileterne i rapsolie ved middelhøj varme med skindsiden nedad, til de er gyldenbrune.
  • Vend fisken, og steg den på den anden side i ca. 3 minutter.
  • Krydr med salt og peber.
  • Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og rør ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kaffir-limeblade i.
  • Vend salat, tomater og peanuts sammen.
  • Anret den stegte multe på salaten med skindsiden opad - skindet kan spises med - hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koriander.

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Multe (Tyklæbet multe)

Den tyklæbede multe er en pigfinnefisk med to adskilte rygfinner - den forreste med fire pigfinnestråler. Ryggen er blålig eller grågrøn. Siderne er sølvskinnende, og bugen er hvid. Skællene er store. Den har en lille mund med overlæbens tykkelse som øjets diameter. Hos voksne individer har overlæben hornede vorteagtige knopper. Multen bliver maksimalt ca. 80 cm.

Levested:

Multen færdes i småstimer langs kysterne og i brak- og ferskvand. Den er udbredt fra det sydlige Island og mellemste Norge til Senegal og Middelhavsområdet. Den vandrer nordpå i...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28