Skrubbe dampet i bastkurv

Du skal bruge:

4 personer

450 g skrubbefilet
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 citrongræs
2 tsk grøn thai karrypasta
4 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
1 bouillonterning
evt. 1-2 bananblade
500 g asiatiske grøntsager, f.eks. bok choi, forårsløg, sukkerærter
1 spsk rapsolie
salt og peber

Tilbehør:
jasminris

Sådan gør du

  • Hak hvidløgene fint, og flæk chilien og toppen på citrongræsset.
  • Kom chili, hvidløg, citrongræs, karrypasta, kaffir-limeblade, kokosmælk og bouillonterning i en bredbundet gryde, og kog op.
  • Læg skrubbefileterne i en bastkurv – læg evt. bananblade under fisken.
  • Stil bastkurven ned i gryden, læg låg på, og damp fisken ved jævn varme i 10 minutter.
  • Lynsteg grøntsagerne i olie i wok eller pande.
  • Krydr med salt og peber.
  • Tag bastkurven op af gryden, stil den på en tallerken, og servér fisken i kurven.

 

Hæld kokosmælken op i en skål, og brug som sauce. Servér de lynstegte grøntsager og kogte ris til fisken.

 

Tip: Alle ingredienserne til denne ret kan købes i asiatiske supermarkeder.
Har du ikke en bastkurv, kan du bruge en damprist. Eller du kan lægge fisken på en tallerken og stille tre kopper ned i gryden, som tallerkenen kan stå på.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28