Spaghetti med muslinger, hvidløg og hvidvin

Du skal bruge:

100 personer

30 kg muslinger
10 kg spaghetti
75 g hvidløg, tynde skiver
2,5 bdt. bredbladet persille, grofthakket
600 g citroner, revet skal
1 spsk chiliflager
1 l hvidvin
1,5 l bouillon
olivenolie
salt og peber

Tilbehør:
salat

Sådan gør du

  • Skyl muslingerne i flere hold i koldt vand.
  • Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet – hvis de ikke har lukket sig efter et par minutter, kasseres de.
  • Kog spaghettien næsten færdig pånær 2 minutter.
  • Svits hvidløgene i olie i 10-20 sekunder.
  • Tilsæt muslinger, persille, citronskal, chiliflager, hvidvin og bouillon, og lad koge i 5 minutter.
  • Hæld muslinger og sauce over den næsten færdigkogte spaghetti.
  • Kog det hele godt igennem i et par minutter, tilsæt lidt mere olie, og smag til med salt og peber.


Servér starks sammen med en skål salat.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28