Spicy fiskefrikadeller

Du skal bruge:

100 personer

Fiskefrikadeller:

8 kg mørksej
2 dl grøn karrypasta
1,5 dl ingefær
4,5 dl kokosmælk
5 store bdt. purløg, hakket
salt og peber
olie

Grønt:
75 g hvidløg
evt. ingefær, revet
olivenolie
3 kg løg, både
12 kg spidskål, strimler
1,5 l kokosmælk
4,5 dl citronsaft
8 dl peanuts

Tilbehør:
fuldkornsris, kogt

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:

  • Blend mørksej, karrypasta, ingefær, kokosmælk og salt i en foodprocessor.
  • Rør purløg i.
  • Form farsen til fiskefrikadeller, og brun dem i olie.
  • Steg frikadellerne færdige i ovnen.

Grønt:

  • Sauter hvidløg og ingefær i olien. Tilsæt løg og spidskål og sautér, til det falder sammen.
  • Tilsæt kokosmælk, og smag til med citronsaft.
  • Kom peanuts i.


Tip: Fiskefrikadellerne kan også steges i ovnen uden at blive brunet først. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28