Spicy spætte med tomatspyd

Du skal bruge:

100 personer

65 rødspætter, flåede
4 dl spidskommen
4 dl tørret chili, knust
4 dl hvidløgspulver
1 dl 5-kornspeber, kværnet
groft salt
500 g rugmel
8 kg cherrytomater
rosmarinkviste
smør til stegning

Tilbehør:
søde kartofler
lime, både

Sådan gør du

  • Stød alle krydderierne grundigt i en morter, og bland krydderiblandingen med rugmel.
  • Vend rødspætterne i blandingen.
  • Steg rødspætterne i "rigeligt smør" ca. 10 minutter på hver side – steg med den blå side nedad først.
  • Sæt tomaterne på rosmarinkviste, som var det grillspyd, og bag dem i ovnen ca. 5 minutter ved 200 grader.

 

Servér de stegte spætter med tomatspyd, ovnbagte søde kartofler og lime.

 

Opskriften er udarbejdet af Lars Kubert, Kuberts Fisk, Nykøbing Sjælland

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28