Sprød silde-hotdog

Du skal bruge:

4 personer

Mayonnaise på røget sild

  • 1 røget sild
  • 0.5 l smagsneutral olie
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ bundt fint snittet purløg
  • salt/peber

Fyld til hotdog

  • 2 ferske sildefileter halverede på langs
  • Rugmel
  • 1 l neutral olie
  • Salt/peber
  • 1 bundt radiser
  • 4 hotdogbrød

Syltede løg

  • 4 store skalotteløg
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • ¼ salt
  • 2 spsk. peberkorn
  • 4 laurbærblade

Sådan gør du

Mayonnaise på røget silderogn

  • Del den røgede sild op i mindre stykker og læg den i olien i en gryde
  • Varm olien op til ca. 80 grader i en times tid.
  • Sig olien og lad den afkøle til stuetemperatur
  • Pisk æg, citronsaft og sennep sammen i en skål
  • Tilsæt nu silde-olien i en tynd stråle mens der piskes indtil massen er tyk.
  • Vend de snittede purløg op i mayonnaisen
  • Smag til med salt/peber
  • Sæt mayonnaisen til side. Evt. i en sprøjtepose.

 

Fyld til hotdog

  • Varm hotdog-brødene i en ovn eller på en brødrister så de er lune
  • Snit dine radiser fint i skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  • Læg dem i isvand indtil servering

 

Syltede løg

  • Pil skalotteløg og skær dem i ½ cm skiver. Placer i en skål.
  • I en gryde varmes eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og laurbær op til kogepunktet. Lad det køle et par minutter
  • Hæld den varme lage over løgskiverne og lad det køle af inden servering.

 

Friteret sild

  • Varm olie op til 170 grader i en gryde
  • Salt de halverede sildefileter
  • Vend dem grundigt i rugmel
  • Friter sildefileterne til de er sprøde og dryp dem af inden anretning

 

Anretning

  • I bunden af hotdogbrødet gives en god stribe silde-mayonnaise
  • Ovenpå lægges den friterede sildefilet
  • Herpå pyntes der med sprøde radiser, syltede løg samt et par ekstra dutter silde-mayonnaise og et drys snittet purløg

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...

Stegt

Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28