Sprødstegt rødspættefilet med bulgursalat

Du skal bruge:

100 personer

8 kg rødspættefileter
750 g rugmel
rapsolie
1,5 kg appelsiner, både
4 kg frosne hindbær, optøede
800 g mandler, smuttede
6,5 kg bulgur
salt og peber



Sådan gør du

  • Kog bulgur som angivet på emballagen, og afkøl.
  • Vend rødspættefileterne i rugmel krydret med salt og peber.
  • Steg rødspætterne i olien, først ca. 3 minutter på den ene side.
  • Vend rødspætterne, og steg dem i yderligere 3 minutter – tilsæt evt. lidt mere olie.
  • Vend forsigtigt appelsinbåde, hindbær og mandler med bulgur, og krydr med salt og peber.


Servér de stegte rødspættefileter med bulgursalaten.

 

Tip: Kom også gerne hakket, bredbladet persille i bulgursalaten. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28