Stegt rødspætte med estragonssmør

Du skal bruge:

10 personer
  • 10 hele rødspætter, flåede og rensede
  • 6-7 dl hvedemel
  • 125 g smør
  • 1/2 bundt estragon, hakket
  • 2 kg hokkaido græskar
  • 1/2 bundt persille
  • 5 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens græskar for kerner og skær den ud i grove både med skallen.
  • Kom græskarbådene i en bradepande med bagepapir, vend dem med groft hakket persille, olie, salt og peber.
  • Bag græskarbådene i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter.
  • Hak estragon groft, rør det sammen med smørret
  • Vend fisken i mel og steg dem af i estragonsmør på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28