10 personer
1 kg rødspættefileter 5 spsk basilikumpesto 40 blade basilikum 5 spsk olivenolie eller smør Salt Sort peber 750 g grønne asparges
Pesto: 2,5 bundt basilikum 1 stort bundt bredbladet persille 5 dl olivenolie 125 g pinjekerner, ristede 200 g parmesan, revet Salt Sort peber
Sådan gør du
Hak basilikum og persille groft. Kom det i en blender og blend det groft sammen med olie. Tilsæt pinjekerner og parmesanost. Blend det sammen og smag til med salt og peber.
Lav et lille snit på midten af rødspættefileten, på kødsiden, uden at skære igennem.
Læg rødspættefileterne på et stykke bagepapir og smør dem med 1 tsk. pesto på begge sider. Læg nogle basilikumblade på fisken og fold den sammen.
Steg fisken på en slip let-pande i olie eller smør i ca. 1 minut på hver side, indtil den er gylden og sprød.
Anret fisken med lidt ekstra pesto, dampede grønne asparges og basilikumblade.
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.
Levested:
Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...