Stegte sild med æble-løgchutney

Du skal bruge:

50 personer

Stegte sild:

50 sildefileter
grov dijonsennep
rugmel
oliven- el. rapsolie til stegning

Eddikelage:
1 kg sukker
1 l lagereddike
1 l vand
250 g løg, skiver
10 kviste rosmarin
10 kviste timian
10 sorte peberkorn
5 laurbærblade
3 fed hvidløg, skiver

Æble-løgchutney:
1 kg løg, skiver
oliven- el. rapsolie
5 fed hvidløg
20 kviste timian
2 kg æbler, tern
havsalt

Tilbehør:
evt. rugbrød

Sådan gør du

Dag 1

Stegte sild i eddikelage:

  • Smør sildene indeni med grov sennep, buk dem sammen, og vend dem i rugmel.
  • Steg sildene i olie på begge sider, til de er gyldne og gennemstegte, og læg dem i en egnet beholder.
  • Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde, kog op, og hæld den kogende lage over sildene.
  • Lad sildene trække i lagen et par dage i køleskabet.

Dag 2

Æble-løgchutney:

  • Sauter løgene forsigtigt i lidt olie, uden at de tager farve.
  • Tilsæt hvidløg, timian og æbletern, og lad det hele simre, til æblerne er møre – chutneyen skal være grov i strukturen, og der må meget gerne være bid i.
  • Smag til med salt.
  • Chutneyen kan bruges enten kold, lun eller varm.

Dag 3

  • Anret de stegte sild med æble-løgchutney, og servér eventuelt rugbrød til.

 

Tak til teamet på Vestas for lån af opskriften.
Foto: Søren Gammelmark.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28