Stegte sild med blommer og ingefærbroccoli

Du skal bruge:

50 personer

Stegte sild:

5 kg sildefilet, renset
1,25 kg rugmel
max. 50 g salt, groft
peber
olie

Kompot:
5,5 dl vand
500 g sukker
3,75 dl æble- eller hvidvinseddike
3,75 kg friske blommer, både
max. 30 g salt, groft
peber

Lynstegt broccoli:
4 spsk rapsolie
6,25 kg broccoli (buketter og stok), tern
750 g rødløg, tern
3,75 dl ingefær, revet
3,75 dl sojasauce

Tilbehør:
3 kg fuldkornsnudler, tørret

Sådan gør du

Stegte sild:

  • Klip finnerne af sildene, og vend dem i rugmel med max. 50 g salt samt peber. Steg fiskene i olie, til de er gyldne og gennemstegte.

Kompot:

  • Kog vand, sukker og eddike op, kom blommerne i, og lad det koge i ca. 2 minutter.
  • Smag til med salt og peber. Server kompotten varm til sildene.

Lynstegt broccoli med rødløg og ingefær:

  • Varm olien op.
  • Lynsteg broccoli og rødløg heri.
  • Tilsæt ingefær og sojasauce, og steg det kort.

Nudler:

  • Kog nudlerne efter anvisning, men uden salt.


Servér de nystegte sild med varm kompot, stegte grøntsager og nudler.

 

Anden egnet fisk:
hornfisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28