Tærte med makrel i tomat

Du skal bruge:

10 personer

850 g Dronningen Makrel i tomat
2 ruller tærtedej
300 g bønner, snittet
2 porrer, fintsnittet
2 røde peberfrugter, tern
10 æg
5 dl mælk
salt og peber

Tilbehør:
grøn salat

Sådan gør du

  • Rul tærtedejen ud, og læg den i et smurt tærtefad.
  • Fordel bønner, porrer og peberfrugt på tærtedejen sammen med makrel i tomat. 
  • Pisk æg, mælk, salt og peber sammen, og hæld det over fyldet. 
  • Bag tærten ved 200 grader i ca. 40 minutter.

 

Servér tærten med salat. 

 

Tak til Amanda Seafoods for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er blågrøn med uregelmæssige mørke bølgende bånd eller aftegninger ned til sidelinien. Den grønblå farve forsvinder hurtigt efter fiskens død og erstattes af en ren blå til blåsort farve. Bugen er hvid.

Haleroden har fem småfinner på ryggen og bugkanten. Forreste rygfinne har pigstråler. Ved gatfinnen sidder en lille pig. Makrellen har ingen svømmeblære og kan derfor stige og dykke meget hurtigt uden besvær. Makrellen bliver normalt 30-40 cm. Den bliver højst 60...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28