Thailandsk rejesalat

Du skal bruge:

100 personer

5 kg store rejer, afdryppet
3,5 kg tomater, både
2,2 kg rødløg, tynde skiver
4,2 kg agurk, skiver
250 g chili, tynde skiver
2 kg salat, groftskåret
1 bdt. koriander

Dressing:
45 g hvidløg, finthakket
1,8 dl fiskesauce
125 g sukker
0,5 bdt. kafir-limeblade
1,75 dl raps- eller jordnøddeolie
1 kg lime, presset (875 g limesaft)

Tilbehør:
kogte jasminris

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen - gerne i robotten.
  • Vend rejer, tomater, rødløg, agurk, chili, salat og dressing grundigt sammen.
  • Anret rejesalaten på fade, og drys med frisk koriander.

 
Servér salaten med kogte jasminris. 

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Fjordreje

Fjordrejen har fem par brystlemmer, det forreste par har små klosakse. Alle lemmepar, som sidder foran de fem par brystben benyttes til at fastholde og tygge føden. Kropsbenene er udviklet til svømmeben. Farven varierer stærkt alt efter baggrunden. Den er lige fra næsten gennemsigtig gullighvid med sorte prikker til mørkt rødbrun. Den kan blive op til 7-8 cm (3 år). Hunnerne er større end hannerne.

Levested:

Rejen lever på tang og især på ålegræsbevokset bund. Om sommeren går rejen ind på lavt vand (1-3 meter), men i juni foretrækker de rognbærende...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28