Torsk med BBQ, ovnbagte rodfrugter og pickles-salat

Du skal bruge:

100 personer

8 kg torsk, mindre stykker
5 kg kartofler
5 kg rødbeder, grove stykker
1,5 dl olivenolie
4 spsk. timian, finthakket
salt og peber
8 dl BBQ-sauce
2 kg syltede grøntsager (konserves), drænet og grofthakket
0,5 kg grønne oliven u/sten, grofthakket
0,5 kg sorte oliven u/sten, grofthakket
0,5 kg hvidløg, syltede, finthakket
4 røde chili, finthakket
1 stort bdt. persille, finthakket

Sådan gør du

  • Vend kartofler og rødbeder med olivenolie, timian, salt og peber.
  • Bag dem i 25 minutter ved 200 grader.
  • Fordel BBQ-saucen over fisken, og bag den i ca. 30 minutter ved 100 grader.
  • Vend de syltede grøntager med oliven, hvidløg, chili og persille.
  • Smag til med salt og peber.


Tip: Lav din egen BBQ-sauce: Kog 4 dl ketchup op med 400 g brun farin, 1 dl balsamicoeddike, 1 dl soyasauce, 0,5 dl dijonsennep, 0,5 dl røget paprika samt 25 g knust hvidløg. Smag til med salt og peber.


Tak til Royal Greenland for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28