Torsk med valnødder i appelsinsauce

Du skal bruge:

100 personer

8 kg torskefilet, delt i passende stykker
olivenolie
salt og peber
valnødder
5 kg appelsiner, tern
1,8 l appelsinsaft
800 g valnødder
3,3 l fløde

Tilbehør:
aspargeskartofler
grøn salat

Sådan gør du

  • Steg fisken i olie, til den er gyldenbrun på den ene side.
  • Vend fisken om, og krydr med salt og peber.
  • Tilsæt valnødder, appelsinsaft, appelsintern og fløde, og lad retten simre i 4-5 minutter.

 

Servér retten med aspargeskartofler og grøn salat.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28