12 kg hele torsk med skind og ben 0,8 l mayonnaise´ 2,4 dl citronsaft 1 kg stenbiderrogn, renset 2 kg salat, fintsnittet 3,5 kg tomater, tern 3 store bdt. dild salt og peber
Tilbehør: små kartofler godt brød
Sådan gør du
Kom torskene i en gryde, dæk med koldt vand, og tilsæt salt.
Kog vandet op, skru ned til jævn varme, og lad småkoge i 10 minutter.
Tag torskene op af vandet, og lad dem køle af.
Når fisken er kølet så meget af, at man kan røre ved den, pilles fiskekødet fri af ben og skind.
Pisk mayonnaise sammen med citronsaft og peber, og vend stenbiderrognen i.
Fordel salat og tomater på fade.
Pluk torsken i mindre stykker, og læg dem oven på salaten.
Dryp til sidst mayonnaisen over salaten og pynt med dild.
Servér torskesalaten med små, kogte kartofler og brød.
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning.
Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.
Levested:
Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...