Varmrøget ørred med marinerede østershatte

Du skal bruge:

100 personer

8 kg varmrøget ørred
3 bdt. bredbladet persille, plukket i blade
8 kg østershatte, delt i mindre stykker
1,5 dl olivenolie
4,5 dl balsamico
50 g hvidløg, finthakket
4 kg radicchio-salat
olie til stegning
salt og peber

Tilbehør:
godt brød

Sådan gør du

  • Steg østershattenen i olie, til de er gyldne og sprøde.
  • Rør balsamico og olivenolie sammen til en dressing.
  • Vend østerhatte, persille, hvidløg og salat sammen med dressingen, og smag til med salt og peber.

 

Servér den varmrøgede ørred med østershattesalaten og brød.

 

Tip: Østershatte kan erstattes af alle andre typer svampe efter tilgang og årstid.

 

Anden egnet fisk:
laks

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk). Ørreden har et rød-violet bånd langs sidelinien, som har givet fisken sit navn. Regnbueørreden har den lille karakteristiske fedtfinne, der findes på oversiden tæt på halefinnen. Den har sorte pletter over det meste af kroppen inklusive ryg, fedt- og halefinner. Den har en kort krop med et lille hoved og en mundspalte, der når så langt bagud som øjets bageste rand. Siderne er sølvskinnende med mørkere ryg og sølvhvid bug. Farven på sidelinien er kraftigst i gydeperioden. Ved længere tids ophold i saltvand...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28