Yoghurtmarinerede sild med dild, kapers og æble

Du skal bruge:

100 personer
  • 4 kg marinerede sild, stykker på 2-3 cm
  • 1 stort bdt. dild
  • 1,5 kg rødløg, finthakket
  • 5 dl kapers, finthakket
  • 3 l letmælksyoghurt
Tilbehør:
  • rugbrød
  • 3 kg æbler, små tern
  • dildkviste

Sådan gør du

  • Rør dild, løg og kapers med yoghurten.
  • Vend silden i yoghurten.
  • Smag til med salt og peber.

 

Servér den yoghurtmarinerede sild med rugbrød, æbletern og dildkviste.

 

Tak til Hjerteforeningen for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28