Styrk immunforsvaret og undgå forkølelse og influenza
Solens stråler er kilde til D-vitamin, som er vigtigt for et stærkt immunforsvar. Men i det mørke vinterhalvår er der mange danskere, som ikke får D-vitamin nok. Her hjælper det at spise godt med fed fisk.
Måske du kan gøre det nemt for dine kantinegæster at vælge fisk med meget D-vitamin?
Herudover kan man følge nogle simple råd til, hvordan man kommer sund gennem vinteren:
”Fisk som sild, makrel, laks og hellefisk er rige på D-vitamin og mineralet selen, som begge er essentielle for et godt immunforsvar. C-vitamin fra fx citrusfrugter er også vigtige, og så skal du huske at spise 600 gram grønsager og frugter hver eneste dag. Derudover gælder det om at få nok søvn og masser af motion” lyder det fra professor og sundhedsekspert Umahro Cadogan.
Fødevarestyrelsen anbefaler i sine kostråd, at man spiser 350 gram fisk om ugen. Chefkonsulent for Fisk & Skaldyr Lone Marie Eriksen peger på, at fiskepålæg til frokost også kan være en god kilde D-vitamin:
”Mange glemmer, at fisk til frokost også tæller med i de 350 gram, som anbefales i kostrådet. Både sild og torskerogn - også den på dåse – er begge meget rige på D-vitamin og derfor gode at få i den mørke tid. Mange af os kan jo gå i dage- eller ugevis uden at se solen én eneste gang, og her kan fisken altså erstatte de ca. 15 minutters sol hver dag, som der ellers skal til for at få den anbefalede daglige mængde D-vitamin”.
Her på siden kan du lade dig inspirere af opskrifter og videoer, der kan gøre det nemt at servere mere fisk i kantinen i de kolde og mørke måneder.
Velbekomme!
Få inspiration til at tilberede makrellen
Få inspiration til at tilberede silden